Parówki a’la strogonoff

16 lutego 2011, dodał: blackithilien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag parówek
2 posiekane cebule
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
masło lub margaryna
1/4  szkl koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
1 kostka rosołowa
1 szkl wody
sól, pieprz
1/2  szkl kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Pokroić parówki w podłużne paski.

Zrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, paprykę, koncentrat, musztardę, kostkę rosołową oraz wodę.

Doprowadzić do wrzenia.

Zmniejszyć ogień i dusić 5-10 min.

Doprawić solą i pieprzem.

Na końcu wymieszać ze śmietaną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
U mnie są tylko stalowe garnki, a patelni nie używam wcale...