Parówki a’la strogonoff

16 lutego 2011,
dodał: blackithilien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag parówek
2 posiekane cebule
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
masło lub margaryna
1/4  szkl koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
1 kostka rosołowa
1 szkl wody
sól, pieprz
1/2  szkl kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Pokroić parówki w podłużne paski.

Zrumienić na tłuszczu, dodać cebulę, paprykę, koncentrat, musztardę, kostkę rosołową oraz wodę.

Doprowadzić do wrzenia.

Zmniejszyć ogień i dusić 5-10 min.

Doprawić solą i pieprzem.

Na końcu wymieszać ze śmietaną.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...