Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Często robię chleb tostowy smażony po uprzednim namoczeniu go w jajku zmieszanym z mlekiem .Dzieci jedzą go na słodko .Tym razem wykorzystałam go do zapieczenia paróweczek.

Czas : 15 minut

Składniki :

4 kromki chleba tostowego
4 cienkie paróweczki w naturalnej osłonce
1 jajko
1/3 szklanki słodkiej śmietanki
4 łyżeczki utartego żółtego sera- ostrego
sól
pieprz mielony
olej do smażenia

Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem do ciasta . Jajko roztrzepać ze śmietanką , solą i mielonym pieprzem . Chleb moczyć z obu stron w jaku ze śmietanką , na każdą kromkę kłaść łyżeczkę sera i parówkę .Zwinąć w rulonik ( delikatnie bo nasiąknięty chleb może się rozpadać ).Spiąć wykałaczką .Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść ruloniki .Smażyć na rumiano z obu stron . Wyjąć. Usunąć wykałaczki .
Podawać jako ciepłą przekąskę z surówką .




FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...