Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Często robię chleb tostowy smażony po uprzednim namoczeniu go w jajku zmieszanym z mlekiem .Dzieci jedzą go na słodko .Tym razem wykorzystałam go do zapieczenia paróweczek.

Czas : 15 minut

Składniki :

4 kromki chleba tostowego
4 cienkie paróweczki w naturalnej osłonce
1 jajko
1/3 szklanki słodkiej śmietanki
4 łyżeczki utartego żółtego sera- ostrego
sól
pieprz mielony
olej do smażenia

Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem do ciasta . Jajko roztrzepać ze śmietanką , solą i mielonym pieprzem . Chleb moczyć z obu stron w jaku ze śmietanką , na każdą kromkę kłaść łyżeczkę sera i parówkę .Zwinąć w rulonik ( delikatnie bo nasiąknięty chleb może się rozpadać ).Spiąć wykałaczką .Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść ruloniki .Smażyć na rumiano z obu stron . Wyjąć. Usunąć wykałaczki .
Podawać jako ciepłą przekąskę z surówką .




FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....