Parmezanowa łódeczka wypełniona sałatką z zielonych szparagów

17 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 łyżki startego na drobnych oczkach parmezanu
mały listek zielonej sałaty
klika płatów parmezanu
3 główki zielonych szparagów
pomidorek koktajlowy
klika liści natki pietruszki
pokruszony lazur
kilka kropel oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Umyte główki szparagów gotujemy na parze.
– Starty parmezan układamy na suchej patelni, formując placuszek i (na małym ogniu) czekamy, aż się lekko zrumieni. Delikatnie, gorący przekładamy na – jak było w moim przypadku- butelkę od oliwy i formujemy łódeczkę. Układamy na talerzu. Wypełniamy porwanym listkiem sałaty, główkami szparagowymi zielonymi oraz posiekaną natką pietruszki oraz lazurem. Doprawiamy i skrapiamy oliwą z oliwek extra vergine. Dekorujemy płatami parmezanu, ćwiartkami pomidorków i liśćmi natki. Odpływamy :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...