Papryki faszerowane mięsem na zimno

30 grudnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo dekoracyjna przekąska .

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 duże papryki ( takich na ok. 10 cm wysokości i takim samym przekroju )

2 średniej wielkości cebule

40 dag piersi z kurczaka

1/4 szklanki kuskusu

1/3 szklanki wrzącej wody

3 łyżki pokrojonego koperku

1 łyżka masła

1 jajko

1/3 płaskiej łyżeczki soli

1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego

Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kuskus zalać w miseczce wodą . Wymieszać mięso , cebulę , kuskus, jajko, koper, sól, pieprz- wyrabiając dokładnie.

Papryki nadziać farszem . Ułożyć w wysokim pojemniku parowaru .Ustawić go jako drugi od dołu. Nastawić parowar na 30 minut i tyle gotować papryki .Wyjąć papryki na talerz i wystudzić . Ostrym nożem pokroić w plastry ( każdą na 4 ) .Ułożyć na półmisku.

Podawać z ketchupem , majonezem, sosem tatarskim .

Ładnie wygląda jeśli użyje się różnokolorowych papryk ( np. żółte i czerwone, lub zielone )

file1262199536



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...