Paprykarz szczeciński

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

100 g ryżu długoziarnistego, 1 cebula, 1 duża makrela wędzona, 3  łyżki oliwy z oliwek, 200 g przecieru pomidorowego, pieprz,
chilli, sól, 

Ryż gotować ok. 15 minut w osolonym wrzątku.
Makrelę obrać i pozbawić ości. Ostudzony ryż dodać do makreli.
W tym czasie rozgrzać patelnię, dodać łyżkę oliwy, gdy olej się rozgrzeje dodać cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli i dodać przecier pomidorowy.
Doprawić solą, pieprzem i chilli (oczywiście jak ktoś lubi na ostro).
Dodać ok. 2 łyżek oliwy.
Paprykarz można przełożyć do słoików, wlać 1 łyżkę oliwy, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

file1310752889



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...