Papryka z grilla z mięsnym farszem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Papryka z grilla z mięsnym farszem

8 lutego 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 3 czerwone papryki, 1/2 kg mięsa mielonego, 30 dag startego żółtego sera, 2 cebule, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, 5 dużych pieczarek, jajko, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki oregano, łyżka przecieru pomidorowego, 2 łyżki zielonych drylowanych oliwek, olej.

Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić. Mięso urobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Dodać przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.

Papryczki bardzo fajnie wyglądają, sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi.

file1328709728



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...