Papryka z grilla z mięsnym farszem

8 lutego 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 3 czerwone papryki, 1/2 kg mięsa mielonego, 30 dag startego żółtego sera, 2 cebule, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, 5 dużych pieczarek, jajko, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki oregano, łyżka przecieru pomidorowego, 2 łyżki zielonych drylowanych oliwek, olej.

Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w  plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić. Mięso urobić z  jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek. Dodać przestudzone grzyby. Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min. Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.

Papryczki bardzo fajnie wyglądają, sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi.

file1328709728



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...