Papryka w marynacie na zimę

9 października 2012, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Papryka 3 kg

Ocet 1/2 l

Woda 8 szklanek

Cukier 10 łyżek

Sól

4 łyżki

ziele i listek

Paprykę umyć, pokroić w paski. Wrzucić na 3 minuty do gotującej wody. Odsączyć i poczekać aż wystygnie. Ułożyć w słoiki.

Zagotować zalewę, zalać paprykę i pasteryzować 10 minut.

file1316269760



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...