Papryka w marynacie na zimę

9 października 2012,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Papryka 3 kg

Ocet 1/2 l

Woda 8 szklanek

Cukier 10 łyżek

Sól

4 łyżki

ziele i listek

Paprykę umyć, pokroić w paski. Wrzucić na 3 minuty do gotującej wody. Odsączyć i poczekać aż wystygnie. Ułożyć w słoiki.

Zagotować zalewę, zalać paprykę i pasteryzować 10 minut.

file1316269760



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....