Papryka nadziewana soczewicą

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Papryka nadziewana soczewicą – dieta czerwona

Składniki:

2/3 filiżanki soczewicy czerwonej
1 kawałek imbiru
4 łyżki oleju roślinnego

paprika1

1 łyżeczka kolendry
4 średnie czerwone papryki
1 1/4 filiżanki wody
1 łyżeczka kminku
2 posiekane cebule
2 zielone papryczki chilli
sól
pieprz

Przygotowanie:

Opłukać soczewicę i namoczyć na 30 min. Rozgrzać połowę oleju na patelni, dodać paprykę i smażyć aż zbrązowieje. Papryki wystudzić i osączyć z tłuszczu. Pozostały olej wlać do dużego rondla. Podsmażyć kminek aż nasiona zaczną pękać. Dodać cebulę, papryczki chilli i smażyć jeszcze ok. 8 min. Dodać imbir i kolendrę. Osuszyć soczewicę i dodać ją do pozostałych składników, przyprawić, zalać wodą. Wszystko wymieszać i przykryć pokrywką. Dusić 15 do20 min. lub do momentu aż woda odparuje. Przyprawić pieprzem i solą. Z papryk obciąć wierzchołki i usunąć pestki. Nadziać je duszoną w przyprawach soczewicą. Włożyć do piekarnika i zapiekać przez ok. 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....