Papryka nadziewana

25 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Papryka duża 100 g (120 g), ryż 13 g (20 g), mięso chude mielone 50 g (70 g), koncentrat pomidorowy (łyżeczka), zielona pietruszka, koperek

Sos: pomidory 100 g, oliwa łyżeczka, cukier (szczypta), czosnek, zielona pietruszka, sól

Paprykę oczyścić i umyć, ściąć nasadkę, opłukać. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, koncentratem i przyprawami. Nadzieniem napełnić paprykę. Ułożyć w garnku, podlać niewielka ilością wody i dusić do miękkości. Pokrojone pomidory udusić z czosnkiem i przetrzeć, poddusić i doprawić do smaku.

Sosem zalać paprykę i podgotować ponownie. Przed podaniem posypać zielona pietruszką.

file1259141653



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...