Papryka nadziewana

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Papryka duża 100 g (120 g), ryż 13 g (20 g), mięso chude mielone 50 g (70 g), koncentrat pomidorowy (łyżeczka), zielona pietruszka, koperek

Sos: pomidory 100 g, oliwa łyżeczka, cukier (szczypta), czosnek, zielona pietruszka, sól

Paprykę oczyścić i umyć, ściąć nasadkę, opłukać. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, koncentratem i przyprawami. Nadzieniem napełnić paprykę. Ułożyć w garnku, podlać niewielka ilością wody i dusić do miękkości. Pokrojone pomidory udusić z czosnkiem i przetrzeć, poddusić i doprawić do smaku.

Sosem zalać paprykę i podgotować ponownie. Przed podaniem posypać zielona pietruszką.

file1259141653



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...