Kabaczki faszerowane

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • 1 mały kabaczek (200g)
  • 1 średni pomidor (100g)
  • 2-3 łyżki ryżu (ok. 30g)
  • ¼ szklanki mleka (ok. 50g)
  • ½ łyżeczki oleju (4g)
  • Masło i bułka tarta do wysmarowania i wysypania naczynia
  • Łyżeczka zielonej pietruszki (ok. 5g), sól

Umyte kabaczki gotować ok. 20 minut w osolonej wodzie. Każdy kabaczek przekroić na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Ryż ugotować na sypko w wodzie z mlekiem z dodatkiem soli. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Ryż wymieszać z pomidorami i olejem, doprawić do smaku. Farszem napełnić połówki kabaczków, włożyć do żaroodpornego naczynia, posmarowanego masłem i wysypanego tartą bułką, zapiec w piekarniku pod przykryciem. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Zamiast kabaczków można użyć dowolnego warzywa do faszerowania!

file1259141690



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺