Papryka konserwowa z kapustą

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

papryka kolorowa
kapusta
marchew
kminek
pieprz
1/2 szklanki oleju
kwasek cytrynowy
pieprz
Zalewa:
1 szklanka octu
3 szklanki wody
2 szklanki cukru
1 łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo

file1267654150



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.