Papryka konserwowa z kapustą

3 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

papryka kolorowa
kapusta
marchew
kminek
pieprz
1/2 szklanki oleju
kwasek cytrynowy
pieprz
Zalewa:
1 szklanka octu
3 szklanki wody
2 szklanki cukru
1 łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo

file1267654150



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....