Papryka konserwowa z kapustą

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

papryka kolorowa
kapusta
marchew
kminek
pieprz
1/2 szklanki oleju
kwasek cytrynowy
pieprz
Zalewa:
1 szklanka octu
3 szklanki wody
2 szklanki cukru
1 łyżka soli
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej.
Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo

file1267654150



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...