Panna Cotta z konfiturą

16 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 250 ml śmietanki 30 %
– 100 gram cukru pudru
– 4 łyżeczki żelatyny
– łyżka rumu
– laska wanilii lub cukier
– konfitura np. malinowa

Żelatynę zalać ciepłą wodą i moczyć około 10 minut. Podgrzać śmietankę z cukrem i wanilią, dodać rum i żelatynę. Rozlać do pucharków i wstawić do lodówki, polewać konfiturą przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...