Panna Cotta – sprawdzony przepis

7 stycznia 2013, dodał: Darin
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,5 litra mleka
  • 0,5 litra śmietanki kremówki (ja używam UHT łaciatej 30%)
  • 160 g cukru
  • 6 łyżek żelatyny
Mleko, śmietankę i cukier zagotować. Do gotującej się mikstury dodać uprzednio namoczoną żelatynę w ok.75-100ml wody. Mieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia do wystygnięcia. Gdy  już będzie zimne rozlać do miski lub małych miseczek (jak kto woli) i wstawić do lodówki aby solidnie stężało ;)
Smacznego !

file1357579751



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...