Panierowany brie w 10 min:)

9 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Smakowite serki w cudownej panierce:)

Składniki:

1 opakowanie sera brie 125 g

1 jajko

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki mąki

2 łyżki żurawiny Łowicz

olej do smażenia:)

Wykonanie:

Ser brie kroję na 3 trójkąty takiej samej wielkości. Na 3 talerzach umieszczam kolejno: mąkę, rozkłócone jajko oraz bułkę tartą. Kostki sera obtaczam kolejno w mące, jajku i bułce, lekko dociskając bułkę tartą ze wszystkich stron, żeby panierka nie rozpadła się podczas smażenia, a ser nie wypłynął na patelnię. Na rozgrzanej patelni z olejem smażę ser ostrożnie go obracając tak aby panierka zarumieniła się ze wszystkich stron. Ser powinien stać się miękki. Gotowe trójkąciki przekładam na ręcznik papierowy, żeby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Dekoruję żurawiną Łowicz:)

Życzę Smacznego:)

file1307627620