Panga w sosie limonkowym z zielonym pieprzem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Panga w sosie limonkowym z zielonym pieprzem

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 filety z pangi
  • sól, pieprz
  • limonka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • łyżka marynowanego pieprzu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Filety z pangi, oprósz solą, pieprzem, skropić sokiem z połowy limonki i usmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor.
Usmażoną rybę przykryć. Do rondelka zlać tłuszcz ze smażenia, dodać szklankę wody, zielony pieprz, kapary, pokrojoną resztę limonki. Gotować przez 2 minuty, po czym zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozbitą w zimnej wodzie. Gorąca rybę przełożyć na talerz, polać sosem, udekorować.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...