Panga w sosie limonkowym z zielonym pieprzem

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 filety z pangi
  • sól, pieprz
  • limonka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • łyżka marynowanego pieprzu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Filety z pangi, oprósz solą, pieprzem, skropić sokiem z połowy limonki i usmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor.
Usmażoną rybę przykryć. Do rondelka zlać tłuszcz ze smażenia, dodać szklankę wody, zielony pieprz, kapary, pokrojoną resztę limonki. Gotować przez 2 minuty, po czym zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozbitą w zimnej wodzie. Gorąca rybę przełożyć na talerz, polać sosem, udekorować.