Panga bazyliowo-pomarańczowa

19 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Panga z grilla pachnąca bazylią i pomarańczą
Składniki:
4 filety z pangi lub tilapii
masło
¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżeczki suszonej bazylii
sól, pieprz
papryka marynowana czerwona
pomidor
ogórek
Przygotowanie:
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z pokrojoną papryką marynowaną, pomidorem, ogórkami i szparagami lub surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....