Panga bazyliowo-pomarańczowa

19 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Panga z grilla pachnąca bazylią i pomarańczą
Składniki:
4 filety z pangi lub tilapii
masło
¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżeczki suszonej bazylii
sól, pieprz
papryka marynowana czerwona
pomidor
ogórek
Przygotowanie:
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z pokrojoną papryką marynowaną, pomidorem, ogórkami i szparagami lub surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...