Panga bazyliowo-pomarańczowa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Panga bazyliowo-pomarańczowa

19 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Panga z grilla pachnąca bazylią i pomarańczą
Składniki:
4 filety z pangi lub tilapii
masło
¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżeczki suszonej bazylii
sól, pieprz
papryka marynowana czerwona
pomidor
ogórek
Przygotowanie:
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 min. mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z pokrojoną papryką marynowaną, pomidorem, ogórkami i szparagami lub surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Panga bazyliowo-pomarańczowa

  1. avatar Gość pisze:

    ludzie nie jedzcie pangi, bo wietnamczycy podczas hodowli szprycują je moczem ciężarnych kobiet!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...