Paluszki ziemniaczne z sosem czosnkowym

28 lutego 2011, dodał: Ksymena
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Czy zdarzyło się Wam ugotować zbyt dużo ziemniaków na obiad, które zalegały w lodówce, bo nie wiadomo co z nimi zrobić? Mam dla Was świetny pomysł na pyszne paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym :)

Składniki na sos: 1 duży ząbek czosnku, 3 łyżki majonezu, 6 łyżek śmietany, pieprz, sól

Przygotowanie sosu: Wyciskamy czosnek lub drobno go siekamy, mieszamy z majonezem i śmietaną, a następnie przyprawiamy pieprzem i solą.

Składniki na paluszki ziemniaczane: ugotowane i rozgniecione ziemniaki, pół szklanki mąki, 1 jajko, bułka tarta, olej do smażenia

Przygotowanie:

Do ziemniaków dodać mąkę i jajko, wyrobić rękami jednolitą masę. Formować dowolne kształty (ja zrobiłam paluszki), po czym obtoczyć je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. I gotowe

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

bóle pleców:(
Robiłam rezonans magnetyczny kręgosłupa w Warszawie w Radio Medica i szczerze polecam. Bardzo...
Zatkany nos
Od września ciągle mam zatkany nos, to nie jest katar tylko zatkany...
Metylowane witaminy
Nie kupię czegoś, co brzmi dziwnie - jak alkohol metylowy, po którym się ślepnie:D
Stany lękowe
Trzeba dużo pracy nad sobą i nad poprawą swojego bytu żeby wyzbyć się lęków......