Paluszki z kurczaka

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 kg     filetów z kurczaka
1 łyżka     Vegety pikantnej
  olej do smażenia

Sos:
200 ml             łagodnego ketchupu
1/2 łyżeczki     curry
1 łyżeczka     Vegety

Przygotowanie

   1. Ketchup wymieszać z curry i Vegetą pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
   2. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą pikantną.
   3. Podsmażyć paluszki z kurczaka na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym, żeby się pozbyć nadmiaru tłuszczu.

Serwowanie

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...