Paluszki z kurczaka

Avatar photo
5 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 kg     filetów z kurczaka
1 łyżka     Vegety pikantnej
  olej do smażenia

Sos:
200 ml             łagodnego ketchupu
1/2 łyżeczki     curry
1 łyżeczka     Vegety

Przygotowanie

   1. Ketchup wymieszać z curry i Vegetą pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
   2. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą pikantną.
   3. Podsmażyć paluszki z kurczaka na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym, żeby się pozbyć nadmiaru tłuszczu.

Serwowanie

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...