Paluszki z kurczaka

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 kg     filetów z kurczaka
1 łyżka     Vegety pikantnej
  olej do smażenia

Sos:
200 ml             łagodnego ketchupu
1/2 łyżeczki     curry
1 łyżeczka     Vegety

Przygotowanie

   1. Ketchup wymieszać z curry i Vegetą pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
   2. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą pikantną.
   3. Podsmażyć paluszki z kurczaka na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym, żeby się pozbyć nadmiaru tłuszczu.

Serwowanie

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

na podstawie: www.podravka.pl