Paluszki z kurczaka

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1 kg     filetów z kurczaka
1 łyżka     Vegety pikantnej
  olej do smażenia

Sos:
200 ml             łagodnego ketchupu
1/2 łyżeczki     curry
1 łyżeczka     Vegety

Przygotowanie

   1. Ketchup wymieszać z curry i Vegetą pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
   2. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą pikantną.
   3. Podsmażyć paluszki z kurczaka na patelni na rozgrzanym oleju, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym, żeby się pozbyć nadmiaru tłuszczu.

Serwowanie

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać podsmażony chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...