Pałki miodowo-musztardowe

11 marca 2015, dodał: klorus
Artykuł zewnętrzny

Składniki

8 pałek z kurczaka
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy
ząbek czosnku
tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz

  • Sposób przygotowania
    Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc. Zamarynowanego kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.

file1426069524