Składniki:
3 szkl. mąki
1/2 kg zmielonego twarogu
1 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół opakowania cukru waniliowego
5 jajek
ok. 1,5 l. oleju do smażenia
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.  Twaróg utrzeć z jajami. Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić.  Ciasto jest bardzo gęste.
W płaskim garnku rozgrzać olej i wkładać porcje ciasta, nabierając po  płaskiej łyżce, następnie zsuwać za pomocą drugiej łyżki do oleju.  Ciasto opada na dno, a po chwili wypływa. Po wypłynięciu smażyć ok. 3  minut z jednej strony aż pączki staną się jasnobrązowe.
Po wyjęciu z garnka odsączyć i można posypać cukrem pudrem.
Zapraszam po inne przepisy:
                     
         
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    





 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          