Pączki serowe

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 25 dag chudego, białego sera
  • 5 dag margaryny
  • 3 dag rodzynków
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka rumu
  • 4 łyżeczki suchych drożdży
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • olej d
  • 1/4 szklanki cukru ucieramy z margaryną, jajkiem i żółtkami na kremową masę. Rodzynki sparzamy, osączamy, mieszamy z mąką, drożdżami i zmielonym serem. Wlewamy rum, mieszamy całość. Ciasto odstawiamy na 60 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dwiema łyżkami wykrawamy z ciasta pączki, porcjami smażymy (przez 5 minut) na rozgrzanym oleju. Dokładnie osączamy na bibułce. Pozostały cukier mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy nim ostudzone pączki.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...