Pączki serowe

25 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 25 dag chudego, białego sera
  • 5 dag margaryny
  • 3 dag rodzynków
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka rumu
  • 4 łyżeczki suchych drożdży
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • olej d
  • 1/4 szklanki cukru ucieramy z margaryną, jajkiem i żółtkami na kremową masę. Rodzynki sparzamy, osączamy, mieszamy z mąką, drożdżami i zmielonym serem. Wlewamy rum, mieszamy całość. Ciasto odstawiamy na 60 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dwiema łyżkami wykrawamy z ciasta pączki, porcjami smażymy (przez 5 minut) na rozgrzanym oleju. Dokładnie osączamy na bibułce. Pozostały cukier mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy nim ostudzone pączki.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....