Gofry jabłkowe

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki margaryny
  • 60 g mąki pszennej
  • 60 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • duże jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. (mieszam razem w malakserze, ale można i ręcznie). Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Zostawić na 30 min.
    Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Gofry smakują doskonale z dodatkiem bitej śmietany



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz