Pączki

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 5 dag drożdży
  • 6 żółtek
  • 12 dag cukru pudru
  • szkl. mleka
  • szczypta soli
  • marmolada
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki oraz 1/2 szkl. letniego mleka. Odstawić na 10 min. Żółtka utrzeć z resztą cukru, połączyć z mąką, resztą mleka i solą. Wlać stopione masło, wyrobić ciasto odstawić. Kiedy podwoi swoją objętość, rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy nałożyć marmoladę, uformować pączki, zostawić do wyrośnięcia. Pączki usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺