URODA I ZDROWIE

Owsiano-otrębowe placki szpinakowe

14 czerwca 2013, dodał: Iwona

 

Składniki na 1 porcję:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
ok. 200 g mrożonego szpinaku
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
proszek do pieczenia / soda
ulubione przyprawy i dodatki
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy na patelni. W międzyczasie mielimy płatki oraz otręby na mąkę.
Wystudzony (i odsączony z ewentualnego nadmiaru wody) szpinak przekładamy do powstałej mąki, dosypujemy proszek do pieczenia/sodę oraz jogurt naturalny. Mieszamy.
Placuszki nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
Pieczemy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! :)

 

 

file1371228548


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Książki
Dużo ebooków w bardzo dobrej cenie mają teraz na Virtualo. Prześledźcie. Jest co wybierać....
Cellulit - kosmetyki czy ćwiczenia?…
Szczerze mówiąc jesli chodzi o cellulit to ani to ani to może nie...
Jaj radzić sobie z zerwaniem?
To prawda, nawet psychologowie zalecają, żeby ten czas między związkami poświęcić na własne...
Co byś teraz wypiła?
Gorące kakao z pianką z bitej śmietany!