URODA I ZDROWIE

Owsiano-otrębowe placki szpinakowe

14 czerwca 2013, dodał: Iwona

 

Składniki na 1 porcję:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
ok. 200 g mrożonego szpinaku
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
proszek do pieczenia / soda
ulubione przyprawy i dodatki
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy na patelni. W międzyczasie mielimy płatki oraz otręby na mąkę.
Wystudzony (i odsączony z ewentualnego nadmiaru wody) szpinak przekładamy do powstałej mąki, dosypujemy proszek do pieczenia/sodę oraz jogurt naturalny. Mieszamy.
Placuszki nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
Pieczemy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! :)

 

 

file1371228548

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

idealna skóra twarzy
Moim zdaniem zakup urządzenia do domowej pielęgnacji jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Sama zakupiłam https://permanent24.pl/pl/c/Dr-Pen/58...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
Aby rozsądnie się odchudzać należy się zdrowo odżywiać i regularnie uprawiać aktywność fizyczną. Nie...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Diety ogólnodostępne nie będą koniecznie dobre. Najlepiej mieć zbilansowaną dietę, która jest ułożona...
Ekspresowa dieta
Niestety jak się długo tyło, tak się długo chudnie, nic nie zmienia...