Owsiano-otrębowe placki szpinakowe

14 czerwca 2013, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 1 porcję:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
ok. 200 g mrożonego szpinaku
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
proszek do pieczenia / soda
ulubione przyprawy i dodatki
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy na patelni. W międzyczasie mielimy płatki oraz otręby na mąkę.
Wystudzony (i odsączony z ewentualnego nadmiaru wody) szpinak przekładamy do powstałej mąki, dosypujemy proszek do pieczenia/sodę oraz jogurt naturalny. Mieszamy.
Placuszki nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
Pieczemy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! :)

 

 

file1371228548



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.