Owsiano-otrębowe placki szpinakowe

14 czerwca 2013,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 1 porcję:
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki otrębów pszennych
ok. 200 g mrożonego szpinaku
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
proszek do pieczenia / soda
ulubione przyprawy i dodatki
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy na patelni. W międzyczasie mielimy płatki oraz otręby na mąkę.
Wystudzony (i odsączony z ewentualnego nadmiaru wody) szpinak przekładamy do powstałej mąki, dosypujemy proszek do pieczenia/sodę oraz jogurt naturalny. Mieszamy.
Placuszki nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię, zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką.
Pieczemy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! :)

 

 

file1371228548



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....