Owocowy przysmak

6 lipca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Przepis na 4 porcje.

Składniki

450 g truskawek

2 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki

krem cytrynowy Delecta

Wykonanie:

Owoce myję i usuwam z nich szypułki. Odkładam kilka do dekoracji. Pozostałe wrzucam do miski i rozgniatam widelcem. Następnie dodaję dżem porzeczkowy i delikatnie mieszam.

Krem cytrynowy przyrządzam wedle przepisu na opakowaniu.

Do schłodzonych deserowych kieliszków nakładam kolejno łyżkę kremu cytrynowego i owocowej mikstury. Zakańczam na kremie. Całość dekoruję truskawką z szypułką

file1309958671



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...