Muffinki jogurtowe z chałwą i porzeczkami

5 lipca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka 20 dag

Cukier ¼ szkl

Soda 1 łyżeczka

Cukier waniliowy ½  szt

Jajko 1 szt

Jogurt ½ szkl

Masło 1 łyżka

Olej 1 łyżka

Sól 1 szczypta

Porzeczki

Czekolada do pieczenia

Chałwa 10 dag

Suche składniki wymieszać, dodać jogurt, jajko, olej i masło. Wymieszać łyżką ciasto. Nakładać w foremki do muffinek do ¾ wysokości, na wierzchu posypać pokruszoną chałwą (około ½ łyżeczki na każdą babeczkę), czekoladą i porzeczkami. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni C około 20 minut. Po wystudzeniu udekorować porzeczkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...