Owocowy deser z jagodami i porzeczkami

4 lipca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

owocowy, orzeźwiający deserek na lato…

składniki:

  • Galaretki Delecta cytrynowa i pomarańczowa
  • Krem owoce leśne Delecta
  • Jogurt
  • mleko
  • Porzeczka czerwona
  • Jagody
  • Czereśnie
  • Biszkopty
  • Żelatyna 2 łyżki
  • dodatkowo:
  • słupki migdałów

Krem owoce leśne zrobić według przepisu na opakowaniu. Dodać 2 łyżki żelatyny wcześniej namoczonej i rozpuszczonej, razem zmiksować.

Wlać do tortownicy o dekoracyjnym dnie. Wrzucić porzeczki i jagody. Wstawić do lodówki. Następna warstwa cytrynowa: rozpuścić galaretkę w 1/5 szklanki wody. Wystudzić wlać do tortownicy, włożyć czereśnie bez pestek. Ostatnia warstwa pomarańczowa. Rozpuścić galaretkę w 1,5 szklanki wody, wrzucić jagody i porzeczki. Na wierzchu ułożyć biszkopty okrągłe. To będzie dno deseru. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień podgrzać delikatnie dno tortownicy, wyjąć deser. Na wierzchu udekorować czereśniami i gronkami porzeczek. Posypać słupkami migdałów.

file1309799281