URODA I ZDROWIE

Szynka Serrano z owocami

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka

Hiszpańskie szynki długo dojrzewające to klasyka. Jamon Serrani i Jamon Iberico to czysta poezja. Postanowiłam poeksperymentować z nimi …

Czas : 5 minut

Składniki :

  • 4 połówki gruszek z syropu
  • 4 kawałki arbuza ze skórką
  • 8 plastrów ( cienkie – długie ) szynki wędzonej długo dojrzewającej ( jamon Serrano lub Jamon Iberico )
  • 4 małe łyżeczki ,, kawioru ” zielonego a alg o smaku Waszabi
  • kilka listków natki pietruszki

Gruszki odsączyć z syropu. Arbuz przyciąć na kształtne porcje. Szynkę zwinąć tak by utworzyła ,, różyczki ” i ułożyć na gruszkach i arbuzie. Na lub obok szynki położyć po pół łyżeczki ,,kawioru” z alg. Udekorować natką pietruszki.

Smak gruszek i arbuza doskonale harmonizuje się ze smakiem długo dojrzewających szynek . A dodatek smaku Wasabi tworzy bardzo ciekawą nutę smakową przełamując słodycz owoców.

file1276072718


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

skórki wokół paznokci
ja to miałam mega problem z suchymi skórkami, Ale trafiłam na taką multiodżywczą...
Płaszcz na zimę do 800 zł?
> pelargonia napisał/a:> A kupujecie ubrania na zagranicznych stronach? Tam często można znaleźć...
Koszulka granatowa
Hejka znalazłam ostatnio taką bluzkę w kolorze granatowym z naniesionymi paskami, aby tworzyły...
Rockowy styl - lubicie?
Szczerze nie przepadam za rockowym stylem. Wolę ubierać normalne jeansy mające 98%...