Owocowa sałatka indyjska
składniki
25 dag śliwek,
25 dag obranych kwaskowych jabłek,
25 dag obranych twardych gruszek,
25 dag jasnych winogron bez pestek,
3 łyżki soku z cytryny,
3 łyżki cukru lub miodu,
szczypta chili,
1 łyżeczka mielonego imbiru Prymat,
1 łyżeczka przyprawy garam masala
lub
sos sałatkowy włoski Prymat
szczypta bazylii Prymat
szczypta oregano Prymat
Z jabłek i gruszek osunąć gniazda nasienne, ze śliwek pestki. Owoce pokroić w grubą kostkę i przełożyć do salaterki. Skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Posypać cukrem z przyprawami, wymieszać i wstawić do lodówki.
Przed podanie ponownie wymieszać.
Sałatkę można również przyprawić sosem sałatkowym włoskim z bazylią i oregano Prymat, przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu.
(4-6 porcji)
na podstawie: www.prymat.pl