Owoce pod orzechową kruszonką

17 listopada 2021, dodał: pola90
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

składniki:

owoce pod orzechową kruszonką

800 gram dowolnych owoców np: truskawki, jabłka, gruszki, śliwki, rabarbar…

50 gram cukru brązowego

100 gram mąki

50 gram mielonych włoskich orzechów

50 gram płatków migdałów

70 gram masła

szczypta soli

szczypta cynamonu

łyżeczka cukru waniliowego

 

wszystkie składniki oprócz owoców, wymieszać ze sobą, ciasto powinno być dość sypkie. Przełożyć je do lodówki na około 2 godziny. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub w małych foremkach, posypać kruszonką, zapiekać około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak ukryć zbyt pełne policzki?
Fajny efekt daje strobing, czyli różne odcienie podkładu i pudru umiejętnie rozłożone na twarzy,...
Jakie ćwiczenia są dobre dla senior…
Moja babcia ćwiczy podstawowe pozycje jogi, ma na płycie DVD takie ćwiczenia -...
Syndrom sztokholmski w związku
Dla mnie to facet jest głupi, mając możliwość wyboru póki jest młody...
Przemoc ekonomiczna w rodzinie
Nie jest tak, że każda odmowa kupienia czegoś to przemoc, czasem tego wymaga...