Ostry koktajl pomidorowy z pietruszką i krewetką

31 maja 2014, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Efektowny koktajl, który można podać na przystawkę lub w letnim ogrodzie gościom, aby rozkoszowali się głębią pomidorowego smaku i soczystą krewetką:

pom

 

składniki:

  • 6 pomidorów bez skóry drobno posiekanych
  • pół litra wody mineralnej
  • kostki lodu
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekana czerwona cebula
  • tabasco czerwone
  • łodyga selera naciowego posiekana
  • natka pietruszki posiekana
  • sól, pieprz
  • łyżka miodu
  • szczypta kminu rzymskiego
  • posiekana czerwona papryka
  • kilka krewetek
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • papryczka chili

Najpierw przygotowałam krewetki tygrysie, wcześniej rozmrożone i oczyszczone – obsmażyłam je na maśle, z posiekano drobno papryczką chili, ząbkiem czosnku, sól i pieprz.  Odsączyłam je na papierowym ręczniku i nadziałam na patyczek wraz z pomidorkami koktajlowymi.

Całość warzyw zmiksowałam doprawiłam do smaku. Przelałam do szklaneczek a na wierzch każdej szklanki położyłam patyczek z naszymi krewetkami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...