Arbuzowy sorbet

15 lipca 2012, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,5 kg arbuza
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki

Przygotowanie:

Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, wydrążamy pestki. Wrzucamy do blendera i miksujemy dodając cukier i sok z cytryny i limonki.
Wkładamy do zamrażarki, po czym po około godzinie-dwóch ponownie miksujemy i odstawiamy do zamrażarki. Przed podaniem ponownie rozmiksować, nakładać kulki.

file1310716000



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...