Arbuzowy sorbet

15 lipca 2012,
dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

0,5 kg arbuza
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki

Przygotowanie:

Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, wydrążamy pestki. Wrzucamy do blendera i miksujemy dodając cukier i sok z cytryny i limonki.
Wkładamy do zamrażarki, po czym po około godzinie-dwóch ponownie miksujemy i odstawiamy do zamrażarki. Przed podaniem ponownie rozmiksować, nakładać kulki.

file1310716000



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...