składniki:

- 12,5 dag masła
- 10 dag cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- szczypta soli
- 3 jaja
- 15 dag mąki
- 10 dag mielonych orzechów laskowych
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- 5 dag gorzkiej czekolady lub dwie łyżki kakao
 
- mała cukinia
- 15 dag marchewki
Gorzką czekoladę drobno posiekać, cukinie oraz marchewkę obrać a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Miękkie masło utrzeć ze szczypta soli i cukrem waniliowym na puszystą masę. Nie przerywając ucierania wbić jaja. Mąkę wymieszać z proszkiem i mielonymi orzechami laskowymi. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Do masy wbić starta cukinię i marchewkę, dokładnie wymieszać. Do foremki przełożyć ciasto, piec 40 minut w temp. 175 stopni C.
 
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          