Oryginalny włoski makaron Ricciolina Zarodki Zbóż

9 października 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ricciolina Doppio Germe&Fibra – Makaron z podwójną ilością zarodków zbóż oraz z błonnikiem.

ricciolina

Zarodek jest częścią ziarna, z której wyrastają kiełki, zawiera najcenniejsze składniki odżywcze. W tradycyjnej produkcji zarodki są usuwane z mąki, ponieważ niezwykle trudno utrzymać ich świeżość i odpowiednio długą przydatność do spożycia.W wytwórni Morelli do najwyższej jakości semoliny z pszenicy durum dodaje się zarodki ziarna tworząc w ten sposób nową jakość mąki. Zarodki są niejako embrionem zboża, gdyż gromadzą wiele substancji niezbędnych w procesie kiełkowania, czyli między innymi witaminy i enzymy. Stanowią źródło zdrowych białek pozbawionych glutenu, korzystnych kwasów tłuszczowych, a także wielu minerałów, jak selen czy kobalt – niezwykle ważne w procesach przemiany materii. Zdrowy i pyszny pomysł na makaronową ucztę.
Opakowanie 250g

dostępność TUTAJ



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz