Omlet z pomidorami

30 października 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 pomidor
  • 1/2 cebul
  • olej
  • starty żółty ser
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • Cebulę pokroić w plasterki; pomidora na małe kawałki. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać sól i pieprz. Cebulę lekko przysmażyć , po chwili dodać pomidory i dusić jeszcze ok. 3 min. Następnie na patelnię wlać jajka, wszystko delikatnie wymieszać. Przykryć i smażyć na wolnym ogniu, aż brzegi lekko się przyrumieną. Kiedy brzegi będą łatwo odchodzić, lekko podważyć omlet i zlać nie ścięte jajka pod spód. Posypać serem i zostawić na ogniu jeszcze ok. 4 min. Na chwilę przed zdjęciem z ognia posypać papryką.