Okoń marynowany w soku cytrynowym

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosty sposób na rybkę .

Czas : 30 minut + marynowanie

Składniki :

  • 2 porcje filetów z okonia nilowego
  • olej słonecznikowy
  • 2 łyżki masła
  • sok z 2 cytryn
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • sól
  • mąka do oprószenia

Zmieszać sok z cytryn z olejem  ( 2 łyżki ), szczyptą soli, pieprzu i zalać marynatą filety. Zostawić  na godzinę w marynacie . Osuszyć dokładnie .

Rozgrzać na patelni olej z masłem .Filety oprószyć mąką . Kłaść rybę  na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni . Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano .

Podałam z kolorowym Tagliatelle gotowanym na bulionie .

file1292833674



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...