Ogórkowo-miętowa Margarita

23 maja 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki do 2 porcji:

– 1/2 posiekanego ogórka (obranego, bez pestek)
– 2 łyżki cukru
– 1/4 szklanki soku z limonki
– 1/4 szklanki posiekanych liści mięty
– 1/3 szklanki tequili
– 2 łyżki likieru pomarańczowego
– kilka kropel sosu TABASCO® Original Red
– 6 kostek lodu

Do ozdobienia:

– 2 plasterki ogórka
– sól do ozdobienia brzegu szklanki

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować blenderem przez 1 minutę. Rozdzielić do szklanek z wcześniej zanurzonymi w soli brzegami. Ozdobić każdego drinka plastrami ogórka.

 

file1432407080



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz