Ogórkowa z pulpecikami

9 marca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 10 średnich ogórków kiszonych,
  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • cebula,
  • 8 ziemniaków,
  • kostka rosołowa,
  • 1/2 szkl. słodkiej śmietany,
  • sól, pieprz, koper

Pulpety:

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • jajko,
  • łyżeczka sosu sojowego,
  • sól, pieprz

Ziemniaki, warzywa obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i zagotować. Mięso mielone wyrobić z sosem sojowym, bułką tartą, jajkiem, doprawić. Formować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na wrzący wywar. Gotować 45 min. Dodać ogórki starte na dużych oczkach i śmietanę zahartowaną kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wsypać posiekany koper, doprawić.

Ja podaję ją z tostami z masłem.

file1299670104



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...