Ogórki po żydowsku

31 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ogórki
koper
zielona pietruszka
liście selera
cebula
marchew
zalewa:
5 szkl wody
1 szkl octu
1 szkl cukry
płaska łyżka soli


Ogórki obrać, pokroić w ćwiartki lub mogą być w całości jak są małe i włożyć do słoika dodać gałązkę kopru, szczyptę zielonej pietruszki, szczyptę ziela selera, krążek cebuli i 3 krążki marchwi. Zagotować zalewę i zalać ogórki. Pasteryzować 5 minut.

file1264949496



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....