Ogórki po żydowsku

31 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ogórki
koper
zielona pietruszka
liście selera
cebula
marchew
zalewa:
5 szkl wody
1 szkl octu
1 szkl cukry
płaska łyżka soli


Ogórki obrać, pokroić w ćwiartki lub mogą być w całości jak są małe i włożyć do słoika dodać gałązkę kopru, szczyptę zielonej pietruszki, szczyptę ziela selera, krążek cebuli i 3 krążki marchwi. Zagotować zalewę i zalać ogórki. Pasteryzować 5 minut.

file1264949496



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...