Ogórki konserwowe

9 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Ogórki 2 kg
Zalewa:
5 szkl wody
1 szkl octu
4 łyżki cukru
2 łyżki soli

listek laurowy
ziele angielskie
koper
korzeń chrzanu
krążek cebuli
kilka plasterków marchwi
gorczyca
czosnek

Do słoików poukładać ogórki, dodać po listku laurowym, kilka ziarenek ziela angielskiego, kawałek chrzanu, koper i ząbek czosnku oraz łyżeczkę gorczycy. Zalewę zagotować, zalać słoiki i pasteryzować 10 minut.

file1268171993



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...