Ogórki kiszone z gruszką – surówka

5 marca 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kwaśność kiszonych ogórków przełamana słodyczą gruszki.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 3 twarde kiszone ogórki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 gruszka
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • grubo mielony czarny pieprz

Obrać ogórki ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Drobno usiekać cebulę . Gruszkę obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w cienkie paseczki lub słupki. Wymieszać wszystkie składniki .Polać olejem i posypać pieprzem. Jeszcze raz zamieszać.

file1297101034



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...