Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
  • 3 średnie cebule
  • 2 świeże papryki
  • 10 średnich pieczarek
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki Sosu piri-piri marki Tarsmak
  • majeranek
  • czosnek granulowany do smaku

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.


file1407365396



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...