URODA I ZDROWIE

Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

6 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group

Składniki:

  • 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
  • 3 średnie cebule
  • 2 świeże papryki
  • 10 średnich pieczarek
  • 150 g boczku wędzonego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3-4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki Sosu piri-piri marki Tarsmak
  • majeranek
  • czosnek granulowany do smaku

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.


file1407365396


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozwijać pracowników
To oczywiste, że najlepiej wysyłać pracowników na regularne szkolenia, które podniosą ich kwalifikację,...
Spadek - ile podatku się płaci?
To wszystko zależy od wielu czynników i nie jest takie proste jak się może...
Odpoczynek
Dla mnie najlepszy wypoczynek to z moim mężem i dziećmi nad Bałtykiem....
Ochrona danych osobowych
Ochrona danych to poważny obowiązek, który spoczywa na każdym właścicielu firmy. Jest...