Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
- 3 średnie cebule
- 2 świeże papryki
- 10 średnich pieczarek
- 150 g boczku wędzonego
- 1/4 szklanki oleju
- 3-4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki Sosu piri-piri marki Tarsmak
- majeranek
- czosnek granulowany do smaku
Wykonanie:
Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.