Ognista potrawka z kiełkami

1 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dag.ryżu

2 marchewki

1/2 cukinii

3 ząbki czosnku

1 papryczka chilli

1/4 główki kapusty

kielki fasoli 10 dagpęczek natki pietruszki

50dag.chudego mięsa wieprzowego

2 łyżki oliwy

szklanka bulionu

sól

pieprz

lyżeczka ostrej papryki w proszku

łyżka mąki ziemniaczanej

słoik sosu sojowego

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić.. Czosnek oraz chilli posiekać. Cukinię oczyścić, marchewki obrać. Warzywa pociąć w plasterki. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w kostkę. Odłożyć trochę natki do dekoracji,a resztę posiekać. W garnku rozgrzać oliwę,podsmażyć pokrojone w kostkę mięso dołożyć marchewkę, cukinię oraz kapustę i smażyć 5 minut na dużym ogniu. Dodać czosnek, chilli i kiełki. Podlać bulionem i dusić  5 minut, doprawić solą, pieprzem,papryką w proszku i sosem sojowym. Potrawkę zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody,dodać ugotowany ryż,wymieszać,zagotować i zestawić z ognia. Udekorować odłożoną natką.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....