Pierwszy na świecie napój zawierający skoncentrowany likopen (silny przeciwutleniacz chroniący organizm przed rozwojem nowotworów) uzyskany z pomidorów robi obecnie wielką furorę wśród zwolenników zdrowego żywienia.
Skład: Napój likopenowy LycoLife produkowany jest z naturalnych surowców na bazie wody głębinowej z dodatkiem koncentratu likopenu uzyskanego z pomidorów polskiej hodowli. Nie posiada on w swym składzie dodatku cukru białego, żadnych środków konserwujących, słodzików, sztucznych barwników czy soli. Zawiera cukier naturalnie występujący w owocach.
Dbaj o zdrowie ze smakiem!
Czerwony barwnik pomidora, likopen, jest jednym z najbardziej efektywnych przeciwutleniaczy – związków, które unieszkodliwiają w organiźmie wolne rodniki. Opatentowana technologia pozwala uzyskać pastę o wysokiej zawartości likopenu, która jako dodatek do soków owocowych podwyższa w nich zawartość przeciwutleniaczy i czyni je wartościowym składnikiem zdrowej diety.
Codzienne spożywanie butelki napoju likopenowego dostarcza dawki 30 mg likopenu, który jest dwa razy lepiej przyswajalny przez organizm niż likopen ze świeżych pomidorów. Ciesz się zdrowiem, pijąc naturalny napój o wysokiej zawartości likopenu.
Warto zaznaczyć, iż napoje likopenowe Lycolife wykorzystują bardzo drogą i opatentowaną technologię pozyskiwania aktywnego likopenu, przez co te smaczne soki tak dobrze oddziałują na ludzki organizm, a likopen w nich zawarty jest w całości przyswajalny przez ludzki organizm. Aktywny likopen występuje jedynie w stanie ciekłym i może być przechowywany jedynie w szklanych opakowaniach, a napój po otwarciu powinien zostać niezwlocznie wypity.
Likopen, najsilniejszy znany przeciwutleniacz pochodzenia roślinnego, jest uważany za jeden z najlepszych składników diety funkcjonalnej ograniczających profilerację komórek nowotworowych. Powoduje silny efekt ochronny przed rozwojem nowotworów płuc, wątroby, żołądka, prostaty, piersi, szyjki macicy, trzustki, jelita oraz chorobach układu krążenia. Będąc najsilniejszym antyoksydantem likopen hamuje ponadto proces degeneracji komórek, dzięki czemu dłużej możemy zachować zdrowie i młody wygląd.
Likopen utrudnia wystąpienie chorób nowotworowych poprzez oddawanie swoich elektronów wolnym rodnikom (które są główną przyczyną występowania większości nowotworów) i neutralizowania ich zanim uszkodzą komórki ciała. Wolne rodniki to cząsteczki, które mają przynajmniej jeden niesparowany elektron. Likopen, będąc donorem elektronu, może neutralizować wolne rodniki. Jest w tym działaniu wyjątkowo skuteczny, co pokazują liczne badania naukowe.
Zobacz również:
- Co to jest likopen – zapobiega rakowi?
- Warto jeść pomidory!
- Faszerowane pomidory na ciepło
- Sok likopenowy do walki z nowotworami!