Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym

26 października 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– jajka – 2 sztuki
– Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr – 1 opakowanie
– woda – 0,5 szklanki
– mąka – 1 szklanka
– mleko – 0,5 szklanki
– olej – 2 łyżki
– sól – 1 szczypta
– szpinak świeży – 250 g
– czosnek – 2 ząbki
– ser pleśniowy – 125 g
– świeżo mielony czarny pieprz
– masło – 1 łyżka
– woda – 300 ml

Nalesniki ze szpinakiem i serem plesniowym

Sposób przygotowania:
1. W dużej misce zrób masę na naleśniki. Do przesianej mąki, wbij jaja, wlej olej, wodę i mleko. Wszystkie składniki wymieszaj.
2. Na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmaż cienkie naleśniki.
3. Na osobnej patelni obsmaż czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszklą, dodaj do nich szpinak i trochę pieprzu. Całość smaż jeszcze przez 2 minuty. Na koniec dodaj pokruszony pleśniowy ser.
4. W 300 ml wody rozprowadź i zagotuj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami. Otrzymasz gęsty i aromatyczny sos.
5. Na środku każdego naleśnika połóż nieco farszu i ciasno wszystkie zawiń brzegi ciasta do środka. Gotowego naleśnika obsmaż na patelni z obu stron. Podrumienione naleśniki podawaj z sosem serowym.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...