Naleśniki z pieczarkami na szybko

28 września 2013, dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki na ciasto:

  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia

Składniki na farsz:

pieczarki, żółty ser, szynka, cebula,  sos cygański i czosnkowy

Przygotowanie:

Ciasto, czyli nasze naleśniki: Wszystkie składniki wymieszać mikserem (jeśli nie mamy pod ręką można użyć zakręconego dużego słoika) . Następnie smażyć na gorącej patelni lekko posmarowanej olejem (tzn najlepiej po każdym naleśniku leciutko posmarować pędzlem zamoczonym w oleju).

Farsz: Pieczarki pokroić i podsmażyć (można je lekko doprawić, np. vegetą). Naleśnik posmarować na przemian  sosem cygańskim lub czosnkowym. Na połowę wyłożyć szynkę, przysmażone pieczarki, cebulę i ser. Złożyć na 4. każdy tak przygotowany naleśnik podsmażyć jeszcze przez chwilę na patelni.

Smacznego :)