Naleśniki z pieczarkami na szybko

28 września 2013, dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki na ciasto:

  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia

Składniki na farsz:

pieczarki, żółty ser, szynka, cebula,  sos cygański i czosnkowy

Przygotowanie:

Ciasto, czyli nasze naleśniki: Wszystkie składniki wymieszać mikserem (jeśli nie mamy pod ręką można użyć zakręconego dużego słoika) . Następnie smażyć na gorącej patelni lekko posmarowanej olejem (tzn najlepiej po każdym naleśniku leciutko posmarować pędzlem zamoczonym w oleju).

Farsz: Pieczarki pokroić i podsmażyć (można je lekko doprawić, np. vegetą). Naleśnik posmarować na przemian  sosem cygańskim lub czosnkowym. Na połowę wyłożyć szynkę, przysmażone pieczarki, cebulę i ser. Złożyć na 4. każdy tak przygotowany naleśnik podsmażyć jeszcze przez chwilę na patelni.

Smacznego :)

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...