Naleśniki z pieczarkami na szybko
Artykuł zewnętrzny
Składniki na ciasto:
- 2 jajka,
- 2 szklanki mąki,
- 2 szklanki mleka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- olej do smażenia
Składniki na farsz:
pieczarki, żółty ser, szynka, cebula, sos cygański i czosnkowy
Przygotowanie:
Ciasto, czyli nasze naleśniki: Wszystkie składniki wymieszać mikserem (jeśli nie mamy pod ręką można użyć zakręconego dużego słoika) . Następnie smażyć na gorącej patelni lekko posmarowanej olejem (tzn najlepiej po każdym naleśniku leciutko posmarować pędzlem zamoczonym w oleju).
Farsz: Pieczarki pokroić i podsmażyć (można je lekko doprawić, np. vegetą). Naleśnik posmarować na przemian sosem cygańskim lub czosnkowym. Na połowę wyłożyć szynkę, przysmażone pieczarki, cebulę i ser. Złożyć na 4. każdy tak przygotowany naleśnik podsmażyć jeszcze przez chwilę na patelni.
Smacznego :)