Naleśniki z pieczarkami

27 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

usmażone naleśniki
½ kg pieczarek
1 cebula
olej
sól, pieprz
1 łyżeczka mąki
½ szklanki mleka

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie razem z 2 łyżkami oleju i zeszklić mieszając. Gdy zmięknie, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dokładnie wymieszać i zostawić na ogniu – co jakiś czas mieszając – aż cały płyn odparuje.
Smażyć jeszcze chwilę,  po czym oprószyć całość solą, pieprzem i mąką. Dokładnie wymieszać, zostawić na ogniu jeszcze przez chwilę i wlać mleko. Dokładnie wymieszać i poczekać, aż całość zgęstnieje.
Gotowym farszem nadziać naleśniki. Boczne brzegi zawinąć do środka i zwinąć naleśnika w rulon..
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć naleśniki ze wszystkich stron na bardzo delikatny, złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.

file1264625374



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...