Naleśniki z ciekawym farszem

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Smażymy cieniutkie naleśniki, lepiej takie o większej średnicy.

Farsz przygotowujemy z :

  • Pierś kurczaka
  • Miód, sos sojowy
  • Czerwona fasola z puszki
  • Kukurydza z puszki
  • Czerwona cebula
  • Brokuły

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki, trzymamy je przez jakiś czas (najlepiej jakby przez noc postały) w marynacie z miodu i sosu sojowego. Wrzucamy na patelnię i lekko podsmażamy dolewając odrobinę wody (żeby miód nam się nie przypalił na patelni). Jak mięso zmięknie dodajemy fasolę, kukurydzę i kawałki czerwonej cebuli (nie musi być posiekana bardzo drobno). W osobnym garnku blanszujemy kawałki brokułów. Farsz wraz z kilkoma brokułami nakładamy na naleśnika i składamy go na pół. Polewamy sosem beszamelowym  i posypujemy żółtym drobno startym serem. Pycha!