Zupka wiosenna | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupka wiosenna

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 2 pęczki świeżej natki rzodkiewki
  • 1 łyżka masła
  • 3 ziemniaki
  • 1 l rosołu z kostki
  • pół szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • Natkę rzodkiewki oczyszczamy i dobrze płuczemy. W rondlu stapiamy masło, dodajemy wilgotna natkę i dusimy przez 3 minutki, cały czas mieszając.
    Ziemniaki obieramy, płuczemy i drobno kroimy. Gotujemy je następnie w rosole. Odcedzamy. Rosół oczywiście zachowujemy. Ziemniaki i natkę miksujemy. Dodajemy tyle rosołu, w którym gotowały się ziemniaki, by zupa była dość gęsta. Łączymy ją ze śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy przed podaniem posiekaną natką pietruszki.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Jakie radio?
    Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
    kto jest fotografikiem?
    Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
    hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
    Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
    Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
    W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...