Naleśniki studenckie z truskawkowym dżemem Łowicz w 25

9 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Nigdy nie mam dość tych naleśników są przepyszne:)

Składniki:

2 jajka

500 g mąki

1 szklanka mleka

1 szklanka gazowanej wody mineralnej

8 łyżeczek cukru

1/3 szklanki oleju

szczypta soli

kilka świeżych truskawek

dżem truskawkowy Łowicz do smarowania

cukier puder do posypania

Wykonanie:

Jajka ubijam z połową cukru na puszystą masę. Kolejno dodaję ,leko, wodę, mąkę i sól, cały czas mieszając. Na końcu dodaję olej i ponownie dokładnie mieszam. Na suchą patelnię wylewam porcje ciasta i smażę cienkie naleśniki. Truskawki myję, usuwam z nich szypułki i kroję w paseczki. Naleśniki smaruję dżemem Łowicz a w środek kładę po kilka plasterków świeżych truskawek. Zwijam i kładę na talerz posypując cukrem pudrem.

Życzę Smacznego:)

file1307626862



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz